110yearsΗ ιστορία
H ΜΩΡΙΣ ΦΑΡΑΤΖΗ Α.Ε. οφείλει το όνομα στο ιδρυτή της Μωρίς Ραφαέλ Φαράτζη που το 1894 άνοιξε το πρώτο κατάστημα οδοντιατρικών ειδών στην Ελλάδα, στο νομό Σερρών. Στα 1911 με έδρα την οδό Σοφιάλι 10 στο Πέραν της Κωνσταντινούπολης, ο Φαράτζη αντιπροσωπεύει αποκλειστικά για την Τουρκία και τη Βουλγαρία τα είδη των Αγγλικών οίκων C.de Trey & Cie και The Dental Manufacturing Co Ltd. Η φίρμα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει ένα πλήρη οδοντιατρικό εξοπλισμό «στην αξιότιμη πελατεία της» που απεικονίζεται σε εξαιρετικές γκραβούρες στον Catalogue Dentaire de Maurice Faraggi που εκδίδεται στα 1911-1912 και αποτελεί μαρτυρία της ισχύουσας οδοντιατρικής πράξης.

old_ad01Ο καθηγητής κ. Φώτης Μήτσης μνημονεύει στο βιβλίο του Αναδρομές και Μνήμες, «στα 1911 κυκλοφόρησε από τον Οίκο Μωρίς Φαράτζη, στη Γαλλική γλώσσα, ένας τόμος με μηχανήματα και εργαλεία της εποχής …η εταιρία συνέβαλε σημαντικά στις επόμενες δεκαετίες με την εισαγωγή της νέας τεχνολογίας στην ανάπτυξη της Ελληνικής Οδοντιατρικής».

Στα 1914 ο Φαράτζη μεταφέρεται στην Αθήνα, Ευριπίδου 4, έχοντας εξασφαλίσει την αντιπροσωπεία της ΚΟΛΥΝΟΣ και το 1916 αρχίζει την εισαγωγή της. Στις διαφημιστικές καταχωρήσεις της εποχής περιλάμβανονται και οι οδηγίες για τη χρήση της πρώτης οδοντόπαστας που είδαν οι Έλληνες.
Δεύτερη επιτυχία του Φαράτζη ήταν η αντιπροσώπευση του εντομοαπωθητικού ΚΑΤΟΛ από την Ιαπωνία. Στη συνέχεια από την εμπορία περνάει στην παραγωγή της ΚΟΛΥΝΟΣ και του ΚΑΤΟΛ με εργοστάσιο στο Γαλάτσι.
Από το 1942 η εταιρία συνεχίζει την πορεία της χωρίς τη συμμετοχή της οικογένειας Φαράτζη.

Η γνώση
Ο Φαράτζη πρωτοστάτησε στο Βαλκανικό χώρο μεταφέροντας την εμπειρία που απέκτησε διατελόντας πωλητής στη Παρισινή γκαλερί Λαφαγιέτ.
Το νεωτεριστικό πνεύμα του ιδρυτή ακολουθεί τη ΜΩΡΙΣ ΦΑΡΑΤΖΗ Α.Ε. σε όλη την πορεία της: τη δεκαετία του ’60 εισάγει την πρώτη συσκευή υπερήχων CAVITRON και την πρώτη πορσελάνη BIODENT. To 1971 φέρνει την πρώτη συσκευή φωτοπολυμερισμού, το υπεριώδες NUVA-LITE και το 1978 το ορατό PRISMA LITE της L.D. Caulk. To 1987 κάνουμε την εγκατάσταση του πρώτου ολοκεραμικού συστήματος DICOR της DENTSPLY.
Στη μακροχρόνια πορεία της, η ΜΩΡΙΣ ΦΑΡΑΤΖΗ Α.Ε. διοργανώνει σεμινάρια και ημερίδες και μεταφέρει από το διεθνή χώρο στην Ελλάδα, τα προϊόντα και την τεχνογνωσία που προκύπτουν από τις συνεχείς εξελίξεις στον τομέα της έρευνας και τεχνολογίας.

Οι άνθρωποι

Οι πεπειραμένοι οδοντοτεχνίτες που επανδρώνουν το οδοντοτεχνικό τμήμα και οι εξειδικευμένοι πωλητές του οδοντιατρικού μας τμήματος μοχθούν για να φέρουν σε πέρας τη φιλοσοφία μας: η λέξη κλειδί για την επιτυχία είναι η συνεργασία. Επιτυχία για μας είναι ο ευχαριστημένος πελάτης.
Είμαστε από τις μεγαλύτερες εταιρείες σε απασχολούμενο προσωπικό στο χώρο. Με το ευρύτατο δίκτυο συνεργαζόμενων καταστημάτων, τα προϊόντα εισαγωγής μας διανέμονται σε όλη την Ελλάδα με ταχύτητα και σωστή παράδοση.
Για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή κάλυψη σε ενημέρωση και προϊόντα δημιουργήσαμε στη Βόρεια Ελλάδα τη NEWDENT  Ι.Κ.Ε., Κουντουριώτου 3 , Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310-270550, όπου οι  έμπειροι πωλητές της εξυπηρετούν αποτελεσματικά τα οδοντιατρεία και εργαστήρια της περιοχής.

old_ad02Οι υπηρεσίες
Στη ΜΩΡΙΣ ΦΑΡΑΤΖΗ Α.Ε. είμαστε υπερήφανοι να προσφέρουμε με συνέπεια την ποιότητα των υπηρεσιών που πρέπει να συνοδεύουν τα έτοιμα προϊόντα και μηχανήματα που εισάγουμε. Το ISO 9002 που κατέχουμε από το 2000 πιστοποιεί ότι εφαρμόζουμε στην πράξη τις υψηλές προδιαγραφές που οφείλουμε στους συνεργάτες μας, οδοντίατρους και οδοντοτεχνίτες, αλλά και σε όλο το βοηθητικό προσωπικό που απασχολείται σε αυτό το χώρο Υγείας.

Τα προϊόντα στον κατάλογο μας
Η ΜΩΡΙΣ ΦΑΡΑΤΖΗ Α.Ε. προσφέρει πλήρη γκάμα και ποικιλία προϊόντων για τον εξοπλισμό του σύγχρονου οδοντιατρείου και οδοντοτεχνικού εργαστηρίου.
Εξακολουθούμε να αντιπροσωπεύουμε παραγωγούς με τους οποίους πρωτοξεκινήσαμε πριν 110 χρόνια, που έχουν τη δική τους ιστορία συγχωνεύσεων και αλλαγής επωνυμίας, αλλά τα προϊόντα τους παραμένουν αξιόπιστα και απαραίτητα, όπως το Dycal, το Dispersalloy.
Οι συνεργασίες μας με παραγωγούς σε όλον τον κόσμο γίνονται με βάση αυστηρά κριτήρια επιλογής για τον ποιοτικό έλεγχο, τη διαχείριση αποθεμάτων και κυρίως την εξυπηρέτηση που θα διευκολύνει εσάς στην καθημέραν πράξη και δεν θα σας εκθέσει στον ασθενή και στο συνεργάτη σας.
Επιλέξαμε με μεγάλη προσοχή και συναίσθηση ευθύνης τα είδη που παρουσιάζουμε στον κατάλογο αυτό ώστε να ανταποκρίνονται στις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας.

Το μέλλον
Στη διάρκεια αυτών των 114 χρόνων καταφέραμε να ευθυγραμμιστούμε με τις αλλαγές και να εξελιχθούμε μαζί τους.
Σ’ αυτό μας βοηθήσατε κι εσείς, οι οδοντίατροι και οδοντοτεχνίτες με το διαρκή διάλογο και την καθημερινή επαφή μεταξύ μας. Έτσι ξέρουμε τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας και μπορούμε να πετυχαίνουμε τη σχέση τιμής – ποιότητας που σας φέρνει και σας κρατάει κοντά μας. Παραμένουμε ανοιχτοί στις δικές σας προτάσεις που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της συνεργασίας μας.

Φιλικά,

Η διεύθυνση και
το προσωπικό της
ΜΩΡΙΣ ΦΑΡΑΤΖΗ Α.Ε.